Cadavrul fostului interlop Ismail Iasar, furat de la spital de prieteni. Acestia sustin ca trebuie ingropat inainte de apus

Este circ mare la Constanta, unde mai multi apropiati ai fostului lider al lumii interlope din oras, Ismail Iasar, sunt cercetati pentru profanare de cadavre.In varsta de 65 de ani, Iasar, zis si „Nasul”, a murit duminica, la Spitalul Judetean. Rudele barbatului nu au mai asteptat acordul autoritatilor si au ridicat cadavrul direct din sectia de terapie intensiva, invocand faptul, ca, potrivit traditiei musulmane, acesta trebuie inhumat in 24 de ore.Acum, zece persoane apropiate „Nasului”, trebuie sa dea explicatii.Ismail Iasar era cunoscut in Constanta inainte de 1989, cand se ocupa cu schimbul de valuta, apoi s-a specializat in jocuri de noroc si taxe de protectie si a inceput sa imprumute bani cu camata. Imediat dupa Revolutie, a devenit un personaj de temut in oras. Cine nu-si platea datoria la timp era vizitat noaptea de recuperatori.

Ismail Iasar, zis Saceanu, a murit duminica seara, in urma unei boli incurabile. Medicii au anuntat rudele, moment in care pe holurile spitalului, spun martorii, a fost un haos de nedescris.

„Un grup de baieti vanjosi au intrat in sectia ATI si au luat targa pe care se afla cadavrul si au plecat. Serviciul de paza, neavand mijloace de aparare, nu pot interveni intr-un conflict”, a declarat Dan Capatana, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta.

La inmormantarea lui Saceanu, sute de persoane din Piata Chiliei au venit sa-i aduca un ultim omagiu celui supranumit „Nasul”, insa, conform regulamentului spitalului, dupa pronuntarea decesului, trupul trebuia sa ramana in sectia in care a fost internat pacientul, cel putin doua ore.

Dupa aceea este transferat la morga, acolo unde, daca nu sunt suspiciuni cu privire la cauza mortii, este eliberat certificatul de deces. Daca insa decesul survine in zilele de sambata si duminica, atunci familia trebuie astepte pana luni, pentru a ridica trupul.

Pe de alta parte apropiatii celui disparut sustin ca religia musulmana nu le permite pastrarea trupului mai mult de 24 de ore, acesta urmand sa fie inhumat inainte de apusul soarelui.

„A fost neintelegere la spital, avem acte avem si martori ca doctorul de acolo a zis ca intr-o ora il da acasa. Cum sa furam noi mortul?„, a declarat Sedan Iasar, fiul fostului interlop.

„Noi, daca il tinem mai mult de 24 de ore si nu il oferim pamantului, noi deja il crestinam”, a explicat Erol Iasar, reprezentantul Uniunii Democratice Turce din Romania

Acum, politia a deschis o ancheta.

„Noi am fost sesizati despre faptul ca a fost sustras un cadavru de pe holul Spitalului Judetean”, a declarat agentul principal Bogdan Paduraru, purtatorul de cuvant al IPJ Constanta.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei implicati risca pana la cinci ani de inchisoare.

Sedan Iasar

Ismail Iasar, zis Saceanu

sursa protv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You might also like...

Litoralul romanesc este laudat de straini. „Frumos, este ca Miami in SUA”

Read More →